Section outline

  • Організація і проведення практики здійснюється відповідно до галузевих стандартів освіти, керуючись «Положенням про організацію практик студентів Київського національного університету будівництва і архітектури», затвердженим рішенням вченої ради Київського національного університету будівництва і архітектури, протокол № 53, від 07 жовтня 2022 р.
    Відповідальність за безпосередню організацію і проведення виробничої (тренерської) практики у спортивному закладі, забезпечує кафедра фізичного виховання і спорту.
    Загальне керівництво тренерською практикою здійснює керівник практики – науково-педагогічний працівник кафедри фізичного виховання і спорту. Керівник практики до початку практики:
    - контролює готовність спортивних баз практики;
    - складає проект наказу про розподіл студентів по базах практики і про призначення керівників-методистів від кафедри фізичного виховання і спорту;
    - забезпечує проведення необхідних організаційних заходів: проведення установчої конференції, інструктажу студентів про порядок проведення практики, надання зразків залікової документації.
    Протягом періоду практики керівник:
    - контролює проходження практики;
    - надає методичну допомогу студентам щодо складання індивідуальних планів, щоденнику та оформлення документів.
    Після закінчення практики керівник:
    - забезпечує проведення підсумкової конференції;
    - у складі комісії заслуховує та оцінює документацію, звіти студентів про проходження тренерської практики;
    - забезпечує оформлення залікової відомості та її подачу в деканат факультету.
    Керівники-методисти призначаються з числа досвідчених викладачів кафедри ФВіС, які добре знають роботу закладів та установ галузі фізичної культури і спорту.
    Їх обов’язками є: керівництво п’ятигодинним робочим днем студентів-практикантів; надання методичної допомоги у плануванні, проведенні та аналізі навчально-тренувальних занять з виду спорту; присутність на контрольних заняттях, їх аналіз та оцінювання; зальне оцінювання діяльності студентів піл час проходження тренерської практики.
    Керівники баз практики своїм розпорядженням зараховують студентів на практику і призначають відповідальних тренерів-викладачів для роботи з ними.
    Студенти-практиканти на період практики приєднуються до складу педагогічно-тренерського колективу, тому вони зобов'язані дотримуватись правил внутрішнього розпорядку організації (установи), виконувати розпорядження директора, його заступників та відповідального тренера-викладача.
    Студенти-практиканти беруть участь в роботі тренерської ради, мають право користуватися навчальними посібниками, комп’ютерною технікою що знаходяться на базі практики.
    З усіма питаннями, що виникають під час практики, вони звертаються до керівника практики, керівників-методистів, а також до адміністрації та тренерського складу бази практики.
    Практика студентів проводиться на заздалегідь визначених базах, що забезпечують виконання програми на високому професійному рівні.
    Бази практик обираються за обраним видом спорту, за наявності відповідної матеріально-технічної бази і наявності груп навчально-тренувальної підготовки та спортивного удосконалення.
    Студенти можуть самостійно обирати собі місце проходження практики і пропонувати його для затвердження на кафедрі ФВіС. У цьому випадку студент повинен подати на розгляд кафедри заяву для проходження практики та відношення базового закладу, в якому адміністрація гарантує створення необхідних умов для виконання студентом програми практики.
    Практика триває 6 тижнів (осінній семестр).
    Для проходження виробничої (тренерської) практики студенти розподіляються по спортивним базам. В кожній групі призначається староста, в обов’язок якого входить контроль за відвідуванням студентів, зв’язок з методистом, тренерами за видом спорту.
    Методист і тренер спортивної групи на період практики визначають і контролюють виконання завдань з практики для кожного студента.
     
     
     
     
     
    Для проходження студентами практики кафедрою фізичного виховання і спорту пропонуються наступні бази:

    • Бази практики

      Договір

      1

      ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ У М.КИЄВІ ЦЕНТР ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ», місто Київ, ПРОСПЕКТ ГЕОРГІЯ ГОНГАДЗЕ, будинок 3 ЛІТ.Б, директор Марченко Роман Васильович

      Договір №308/2, від 19.04.2023 року

      2

      Федерація футболу м. Києва, вул. Металістів, 12

      Практика проходить з 2020 року

      Договір

      3

      Легкоатлетичний манеж, пр. Павла Тичини 18, м. Київ

      Договір №307/2, від 19.04.2023 року

      4

      Колегія футбольних арбітрів та спостерігачів, вул. Виборзька, б.99, офіс 2.

      Практика проходить з 2020 року

      Договір

      5

      Легкоатлетичний манеж, м. Київ

      Договір №307/2, від 19.04.2023 року

      6

      Яхт Клуб «Фрегат», м. Гідропарк, пр. Броварський, 18-К, м. Київ

      директор Літовкін Сергій Володимирович

      Договір №309/2, від 19.04.2023 року

      7

      Громадська організація «Федерація каякінга, каное і аутрігера України», вул. Амосова 4, кв.121, м. Київ

      Договір №304/2, від 19.04.2023 року

      8

      СК «Мангуст», вул. Освіти 3, м. Київ

      директор Ахмедов Ахмад Магомедович

      Договір №305/2, від 19.04.2023 року

     
     
    Кожен студент-практикант повинен:
    1) провести не менш:
    - 10 навчально-тренувальних занять (контрольні включно);
    - одного спортивного змагання за видом спорту;
    - одної виховної бесіди зі спортсменами;
    - одної профорієнтаційної бесіди зі спортсменами та їх батьками.
    2) підготувати:
    - 2-х педагогічних аналізів навчально-тренувальних занять з виду спорту (тренера та іншого студента практиканта);
    - одного фінансового звіту про проведення спортивного заходу (спортивний збір, відрядження).
    - складання одного кошторису змагань;
    - іншу залікову документацію.
    Залікова документація підписується тренером, директором спортивної бази, методистом кафедри фізичного виховання i спорту.
    Термін подання залікової документації з усіх розділів – на протязі 10 днів після закінчення практики. До захисту практики допускаються студенти, які виконали всі вимоги.