Section outline

  • Image result for Біг Підтюпцем

    Викладач:

    старший викладач Клименко Тарас Андрійович

    email: klymenko.ta@knuba.edu.ua    

        Мета навчальної дисципліни – вивчення навчальної дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти спеціальної (фахової, предметної) компетентності із загальної орієнтації у застосуванні основних теоретичних положень та технологій оздоровчорекреаційної рухової активності, а також сприяння у набутті таких загальних компетентностей: здатність оволодівати сучасними знаннями та застосовувати їх у практичних ситуаціях; готовність до міжособистісної взаємодії; здатність аналізувати економічні процеси та розвиток людського буття, суспільства і природи. 

    Завдання: 

    1. Методичні: а) визначити основні напрямки навчальної, наукової і оздоровчо-рекреаційної роботи; б) допомогти студентам оволодіти нормами щодо вивчення дисципліни; в) ознайомити з науковими джерелами, до яких можна звернутись для постійного професійного вдосконалення. 

    2. Пізнавальні: а) розглянути загальні питання технології оздоровчорекреаційної рухової активності, її місце в житті людини; б) дати характеристику технологіям, що використовуються у оздоровчо-рекреаційній діяльності; в) розширити уявлення про роль і місце рекреації в житті сучасного суспільства. 

    3. Практичні: а) вчити застосовувати на практиці теоретичні знання та технології оздоровчо-рекреаційної діяльності; б) вчити дотримуватись вимог щодо системи навчання в ВНЗ; в) вироблення вмінь самостійно працювати над програмним матеріалом з видів, теорії та технологій оздоровчо-рекреаційної рухової активності. 

           У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: 

    - значення оздоровчо-рекреаційної рухової активності у збереженні та зміцненні здоров’я людини, принципи її реалізації в системі оздоровлення населення; 

    - особливості розвитку рухів та проявів рухової активності в різні вікові періоди; 

    - специфіку та оздоровче спрямування різних видів оздоровчорекреаційної рухової активності; 

    - нормативи оздоровчо-рекреаційної рухової активності для занять із особами різного віку; 

    - правила та особливості проведення фізкультурних занять аеробної спрямованості, занять із фітнесу та оздоровчої гімнастики, рухливих ігор з урахуванням психологічних і фізіологічних чинників, стану здоров’я осіб різних вікових категорій. 

    4 Вміти: - визначати рухову активність людини за допомогою застосування різних методів; - нормувати оздоровчо-рекреаційну рухову активність для різних категорій населення; - підбирати форми організації оздоровчо-рекреаційних фізкультурних занять залежно від їхніх завдань та контингенту тих, хто займається; - проводити оздоровчо-рекреаційні фізкультурні заняття різних видів; - адекватно дозувати рухову активність і фізичні навантаження з огляду на закономірності їхнього впливу на організм тих, хто займається.