Анотація курсу

Основи ЛФК -медикопедагогічна дисципліна, яка вивчає теоретичні основи і методи використання засобів фізичної культури для лікування і профілактики різних захворювань і травм. Найчастіше використовуються такі засоби, як фізичні вправи, природні фактори і масаж. Лікувальна фізкультура – це не тільки лікувальний, але і педагогічний процес в якому свідома участь самого хворого є обов’язковим. Лікувальна фізична культура спрямована на засвоєння студентами головних принципів використа ння засобів реабілітації у відновленні осіб після перенесених гострих патологічних станів і хронічних захворювань.

Основи ЛФК - дисципліна, метою якої є формування сучасного мислення, оволодіння теоретичними знаннями та методами лікувальної фізкультури, формування у здобувачів вищої освіти комплексного уявлення щодо побудови занять з ЛФК при різних патологічних станах. 

Завдання дисципліни: - навчити студентів умінню підібрати найбільш ефективні і адекватні фізичні вправи у відповідності до призначень лікаря; - визначати дозування фізичних навантажень і складати відповідні комплекси лікувальної гімнастики; - самостійно проводити індивідуальні і групові заняття лікувальної гімнастики; - оцінювати вплив занять з лікувальної гімнастики на організм пацієнтів і визначати їх ефективність.